bot vangen


bot vangen 1.0

geen resultaat verkrijgen; geen succes krijgen

Algemene voorbeelden


Door aardse gevoelens bezwaard wil ik de vluchtsimulator in [...], maar ik vang bot. De kaartjesverkoper is, uit verveling neem ik aan, en met achterlating van bril en pakje shag, een eindje om.

NRC,

Journalisten die er meer over wilden weten, belden rechtstreeks naar de Villa del Mare. Maar ze vingen bot. 'Weten jullie niet dat het zondag is', vroeg een kittelorige butler. 'Als jullie zin hebben om op zondag te werken, kan ik dat niet beletten. Maar wij in Zaïre werken 's zondags niet. Bel dus morgen maar eens terug.'

De Standaard,

Na enige correspondentie over en weer kreeg de man een jaar later, in september jongstleden, een afwijzing zonder verdere opgaaf van redenen. Ook zijn advcocaat, mr. O.C.A. Millard, ving bot toen hij vroeg naar argumenten voor de afwijzing.

Meppeler Courant,

Het boek is over de hele wereld vertaald. 'Voor binnenkort staat een Chinese en een Zuid-Koreaanse vertaling op stapel. Alleen in Frankrijk vingen we bot. De uitgevers zijn er niet geïnteresseerd, want Ötzi is niet in Frankrijk gevonden.'

De Standaard,

'Onze Bruun is een echte meiskenszot,' gniffelde Alida in de auto, 'maar hij vangt altijd bot.'

Verdwaalde post, Walter van den Broeck,

Nu vangen ouders vaak bot als zij bij school aandringen op onderzoek van hun kind.

http://www.home.zonnet.nl/dyslexie/,

Het onderzoek ging van start na een klacht van twee gewezen werknemers van Omob. Die vonden met hun verhaal gehoor in Brussel, nadat ze eerst bot hadden gevangen bij het Luikse gerecht.

De Standaard,